Gepubliceerd op 28 feb, 2020
Geplaatst in Senioren

Rosstars Heren 3 no shine of chance tegen Cupido Heren 1!

Dag groen-gele inwoners van het mooie Rooms-Katholieke en volleybalminnende Hengevelde! Het is al enige tijd geleden dat jullie van ons gehoord hebben. Ja ach, jullie weten wel hoe dat gaat met wedstrijdverslagen schrijven; ‘Ja, dat moeten we doen na elke wedstrijd!’ Maar uit praktijk blijkt dat er eenmaal in de kantine amper wordt gesproken over de gespeelde wedstrijd, laat staan over wie een half A4’tje moet tikken voor Wegdam Nieuws, waar het grote grut toch overheen scrollt.
 
Enfin, het neemt niet weg dat jullie nog een update te goed hebben van ons; afgelopen seizoen ging voorspoedig! Je wint wat, je verliest wat minder dus we staan al enige tijd te pronken op de 1e plaats in de zwaarbevochten 3e klasse. Zeker van het kampioenschap zijn we nog echter niet! Helaas voelen we al die tijd de naar Grolsch-riekende, eeeh hete adem van de Rosstars in onze nek.
h1 2Zoals we hadden beloofd in onze eerdere, niet door jullie gelezen wedstrijdverslag wilden we de Sterretjes uit Rossum dan ook graag een kopje kleiner maken. Of in volleybaltermen gezegd: het liefst een bal vol im Schnass smashen! Zeker nadat ze afgelopen december ons het nakijken gaven door ons met 3-2 in te maken. Niet heel raar dat daar geen wedstrijdverslag van is, toch?

Nieuwe ronde nieuwe kansen, want donderdag 27 februari stonden we weer oog in oog in de Rossum Arena met tribunes (oh nee, die hebben ze niet) afgeladen vol met groen-geel support!

Onze geïmporteerde arbiter Jolijn Rotink (waarvoor nog vielen Dank) floot af en de battle of the fittest kon beginnen. Opgesteld met een solide basis probeerde het enigszins nog onwennige Cupido de eerste set binnen te slepen. Al snel bleek er strijdlust door onze groen-gele aderen te stromen en we tierden, schreeuwden en blearden onze eerste set binnen met 25-21!

Vastbesloten om deze winnende trend voort te zetten begonnen we aan de 2e set. Ieder zijn taak, plezier blijven maak en blijven communiceren zijn vaak de tips die tijdens onze peptalks genoemd worden. En communicatie was er! Niet altijd goede communicatie, maar er was communicatie! Met 25-19 wisten we ook deze set in onze zak te communiceren.
Tijdens de 3e set werd toch wel pijnlijk duidelijk dat het team van Rosstars geen diesel bleek te zijn, welke laat op gang kwam, maar meer een pruttelende Tesla waarvan de levensduur van de batterij toch wel teleurstellend tegen bleek te vallen. Deze set werd eenvoudig gewonnen met 25-13 en de winst was sowieso binnen!

Maar we wilden de volle 5 punten! Dus in de 4e set besloten we een aantal spelers de rust te gunnen en kwam er vernieuwde energie in het veld. Ook tegen deze frisse wind bleek Rosstars niet opgewassen te zijn, want ze verloren de set met 25-21!

 
Een illusie armer, met de staart tussen de benen en met verse balafdrukken in het gezicht ruimden de Rosstars het veld na afloop op. En wij? Wij keken voldaan toe!
Haal de agenda’s maar even tevoorschijn! Want vrijdag 13 maart speelt Cupido Heren 1 thuis tegen de bollebozen van Harambee Enschede. Kom gewoon, is gezellig! En als je onze wedstrijd niks aan vindt, kijk dan naar links of rechts. Want daar zijn dan ook gewoon wedstrijden bezig. Hoe ideaal is dat?
Vanavond spelen we ook, maar dan helemaal in Weerselo. We snappen dat dat te ver rijden is.