Gepubliceerd op 9 mrt, 2019
Geplaatst in Senioren

ondanks nederlaag; goed gevoel bij dames 1

De Hengeveldse volleybaldames van Cupido gingen vanmiddag in Borne met 3-1 onderuit tegen koploper Apollo, dezelfde uitslag als in de thuiswedstrijd op 16 november. Na het eerste fluitsignaal om 12.00 uur begonnen de dames goed aan de eerste set. Ze speelden een eigen spelletje en bouwden een feestje bij elk behaald punt. Dit resulteerde in een spannende eerste set die helaas net verkeerd viel, met een eindstand van 29-27. De tweede set konden de dames dit goede spel doorzetten. Ze kwamen op voorsprong door veel variatie in de aanval:

Helaas kwam Apollo met een sterke serve waar de groen gelen geen antwoord op hadden.  In de ‘big points’ kon Cupido zich niet staande houden en verloren dan ook de tweede set met 25-20.

De derde set begon direct minder goed, de pass werd niet gebracht waardoor er geen aanval kwam van de kant van Cupido. Apollo had vrij spel en knalde de ballen op grond. Na een achterstand van 24-11 wist Cupido toch de bal terug te pakken. Na een hele goede serve serie van Marieke Beuving kwam Cupido terug tot 20-24. Helaas verloren ze deze alsnog met 25-20.

De vierde set gingen de dames verder in de goede flow. Nu wist ook Cupido goed te serveren, waar ze aan de Bornse kant moeite mee hadden. De aanvallers wisten elke bal te scoren en de groen gelen bouwden een mooie voorsprong op. Dit verspeelden ze toch nog aan het eind van de set. Op 25-25 werd het spannend. Anouk Vehof wist de gewenste 2 punten te scoren waardoor deze set gewonnen werd door Cupido met 25-27. Deze ene set voelde als een overwinning!

Op naar volgende week, 21.00 uur thuis in de Marke tegen Springendal Set-up ‘65.