Gepubliceerd op 29 sep, 2021
Geplaatst in Senioren

Heren 1 knooit ’n betje an en doet vooral niet meer dan nodig is!

Nu de wereld langzaamaan weer ontwaakt na de pieken en perikelen van de Corona-pandemie, werd het voor de atleten van Cupido Heren 1 tijd om de volleybalschoenen eens af te stoffen en te kijken wat er nog over is van onze (n)ooit-zo-fitte-conditie. Nadat we vorig “seizoen” nog een plaatsje wisten te bemachtigen in de eregalerij van Ongekroonde Kampioenen van 2020, is het dit seizoen onze missie om met ons veelbelovende talent een plekje in de top van de 2e klasse op te eisen.

Vorige week woensdag mochten we al een bekerwedstrijd (lees: oefenpotje) tegen het vierde team van Time Out’75 uit Diepenheim spelen. Met een bescheiden eindstand van 0-3 namen we de winst weer mee naar Hengevelde en bleven de Diepenheimers gedesillusioneerd achter. Precies zoals het hoort!

Afgelopen vrijdag ontvingen we het tweede herenteam van DIOS Dinxperlo in onze semi-vervallen sporthal de Marke. ‘Dinxperlo?’ horen wij u denken. Dat dachten wij ook: ‘Wat een end veur’n veur een matig potje volleybal’. Enfin, de adrenaline pompte voorafgaand aan de match al wel door onze inmiddels redelijk verkalkte aders, want niet alleen was dit onze eerste thuiswedstrijd in meer dan een jaar tijd, ook kregen we hoog bezoek: onze sponsor Casper Bebseler van Herberg ‘De Gebrande Waateren’ bracht hoogstpersoonlijk een bezoek om ons al zwetende te zien strijden in shirts waar hij al een aantal seizoenen voor betaald! Bedankt voor ’t geld.. euh support, Casper!

De scheids floot af en de krachtmeting kon beginnen. U zult denken dat we, na zo’n pandemie, vernieuwde energie zouden hebben en niet in oude gewoontes zouden terugvallen, toch? Niets is minder waar..

De eerste set hadden we de kop er niet bij en oons Harmen bewees nog steeds een aanval onder het net door te kunnen slaan. Bravo, rondje van zijn kant! Deze traumatische start moesten we ook bekopen met een verlies van 12-25.
In de tweede set herpakten we ons. Ook al was het aanmodderen, met de nodige time-outs en wissels wisten we terug te komen en pakten we de set met 25-19.

De toon van de wedstrijd was inmiddels wel gezet, want het bleef een beetje over en weer gaan. De derde set verloren we weer met 18-25 en de vierde set wonnen we met 25-18.

In de vijfde set stevenden we af op een verlies. Na opnieuw een zeer matige start keken we tegen een achterstand aan van 9-13. Echter besloot onze servicekanon Arnaud dat ‘t wel welletjes was en dat ’t after-biertje toch beter smaakt met een overwinning op zak. Mede dankzij zijn uitmuntende service-reeks sleepten we alsnog de laatste set binnen met 16-14!

Met deze zwaarbevochten overwinning en de daar bijhorende 3 punten in de tuk prijken we momenteel op een 5e plaats in de gevreesde 2e klasse. Mocht u door dit verslag nu denken: ‘Oeh, ik heb wel eens zin om mijn vrijdagavond op te offeren om een zwaar matig potje volleybal te gaan kijken!’, dan hebben wij goed nieuws voor u. Op vrijdag 8 oktober ontvangen wij rond 21:00 uur het derde volleybalteam van Time Out’75 uit Diepenheim en hopen we hen met de staart tussen de benen weer naar dat kunstenaarsdorp te kunnen sturen. Wordt vervolgt!