Gepubliceerd op 15 apr, 2023
Geplaatst in Senioren

Dames 1 wint van Apollo; op naar de promotie wedstrijden

Cupido heeft vanavond in sporthal de Marke met 3-2 gewonnen van Apollo. Met deze 3-2 overwinning werd de 2e plek verzilverd. Op zaterdag 29 april wordt er in het promotie/degradatie toernooi gestreden om een plek in de 3e divisie.
In de sporthal van Holten wachten Rivo Rijssen D4 en Halley D2 uit Wehl Cupido op. Wie gaat er met de winst vandoor?

De wedstrijd
Hoewel het voor beide teams een beetje zoeken was naar het eigen ritme, stond er al snel stond een voorsprong op het scorebord in het voordeel van Cupido. Dit werd ook niet meer weggegeven 25-15.

De start van set 2 was van een ander kaliber. Apollo startte met 2 meegebrachte jeugd speelsters, die zelf uitkomen in de top en eredivisie, en hier bleek Cupido niet tegen bestand. Van 1-8 naar 18-20 werd het nog even spannend, maar uiteindelijk trok Apollo aan het langste eind 21-25.

In set 3 en 4 ging het gelijk op. De “talenten van de week”, Pem en Meike, moedigden hard aan en dit leidde in het 3e kwart, ondanks een paar discutabele punten van de scheidsrechter en een gele kaart van Susan Beuving, tot de overwinning 29-27.

Set 4 viel net de andere kant op; 24-26.

Een beslissende set moest zorgen voor de winnaar. Inclusief een paar mooie omloopballen van Lauren ten Heggeler waren de Hengeveldenaren de betere ploeg: 15-7.