Cupido heeft vanavond op spectaculaire wijze koploper Havoc uit Haaksbergen met 4-0 verslagen. (KLIK HIER voor foto’s en filmpjes)

Trainer mail Jansen: “Winnen in de derby is natuurlijk het mooiste wat er is. De eerste twee set waren van een heel hoog niveau waarbij het de hele set spannend bleef. Met twee set in de pocket viel er een deel van de druk weg en nam het niveau ook af. Gelukkig voor ons was ook bij Havoc het meeste kruit al verschoten.
Set 3 en 4 waren vooral heel degelijk. Iets waar we al heel lang heel hard aan werken. Een goed basis niveau met weinig domme fouten. Normaal is dat voldoende in combinatie met onze sterke service. Vandaag konden we gelukkig iets extra’s brengen in de verdediging. Naar het einde toe zie je ook bij een echt goede tegenstander als Havoc de constante druk te veel worden.
Een mooie opsteker voor ons en een fijn zo voor het carnaval. Nu genieten van een paar dagen gek doen en dan de focus op de rest van het seizoen. We zijn nog niet klaar – dit was een belangrijke stap maar we moeten nog veel werk verzetten”.

Voor een volle tribune met trommels, sirene en spandoeken begon de felle strijd van meet af aan. Voor ieder punt werd gestreden, voor iedere bal geknokt.

De eerste set bleef in Hengevelde, ondanks het feit dat Cupido grossierde in foute opslagen. Het ging continu gelijk op, van 22-20 naar 24-24 en uiteindelijk 26-24.

In set twee ging het opslag percentage omhoog , de rally’s werden langer.  Uitblinker Marieke Beuving smashte er vrolijker los, haar zussen Femke, Suzan en Anouk deden niet veel voor haar onder.  Het ging wederom gelijk op met vele spectaculaire rally’s;  van 17-17 naar uiteindelijk 25-19: Wederom voor de thuisploeg! Op de tribune werd al gezegd: ”Ik heb ze nog nooit zo goed zien spelen!” Op naar set drie.

Cupido had het aanvankelijk moeilijk met de lange nummer 12 aan het net, maar het bleef wel bij. Wat heet! Halverwege was het zelfs 14-8, Cupido was op alle fronten beter en liep uiteindelijk uit naar 25-18. Havoc kwam enkele keren in de buurt maar ook mentaal was Cupido vandaag ijzersterk. Met als voorbeeld; de eerste twee setpoints werden gelijk benut. Op naar de bonus set.

De trommels zwegen inmiddels, het was vechtmachine Cupido dat bepaalde met mooie duels en veel beweging tussen de lijnen. In no time stond de 5-1 op het scorebord. Ging de smash links door een Beuving in het blok, dan maakte een andere Beuving het op rechts wel af. Via 10-5 en 17-10 werd de 4-0 overwinning uiteindelijk bekroond met een 25- overwinning in set 4.

De ontlading was groot, de dames van Cupido doen weer helemaal mee in de strijd om het kampioenschap!