Gepubliceerd op 15 dec, 2018
Geplaatst in Senioren

Dames 1 strijdend ten onder

Vandaag stond hij dan op de planning. “De wedstrijd” tegen de nr. 1 op de ranglijst. Vroeg, maar vol vechtlust en met de wil om te winnen vertrokken de dames van Cupido naar de Reggehal in Rijssen. De strijd begon de eerste set al hevig en bleef nek aan nek tot dat cupido hen spelverdeelster zag uitvallen op 12-12. Susan werd met een hevige enkelblessure van het veld afgevoerd en Manou kwam na deze domper binnen de lijnen. Manou deed wat haar voorganger deed en viel goed in. De dames wisten de set binnen te slepen met 25-22 onder een luid gejoel. De 2e set was het weer vechten geblazen en ook hier ging het gelijk op, maar door wat fouten in de blokdekking en de aanval die niet altijd door kwam trokken de dames van Rivo Rijssen aan het langste eind met een stand van 25-20. De 3e set wisten de dames geen raad met de serves van de tegenstanders en door wat onzekerheden liepen ze ver achter de feiten aan. Dit zorgde voor een hevige achterstand van 20-10.

Niks maar dan ook niks lukte en het geluk van de groen gelen viel niet aan de goede kant. Na wat goede servedruk van Marieke Beuving wisten de dames tot terug te komen tot 25-17, maar uiteraard was dit niet genoeg. Alles was gefocust op de 4e set om hier tot nog een 5e set uit te slepen, want de dames uit Hengevelde hadden een sterke lust op de winst. De dames begonnen de 4e set sterk en het ging gelijk op. Na 16-16 liepen de groen-gelen uit tot een stand van 16-20 in hun voordeel. Via het midden aan de overkant werd veel gescoord en de Hengeveldse dames  hadden hier geen antwoord op. Deze set eindigde dan ook met 26-24.

Voor de dames nu een kerststop om zich op te laden voor de volgende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 11 januari thuis om 21.00 tegen TiMaX/DeVoKo.