Gepubliceerd op 17 nov, 2022
Geplaatst in Senioren

Dames 1 met opgeheven hoofd uit de beker

De dames van Cupido hebben een fanatieke en erg spannende pot gespeeld, die helaas verloren ging met 2-3.
Met deze eindstand liggen ze helaas uit de beker.

In de eerste set begonnen ze vol fanatisme en met veel serve druk. Het snelle spelletje van Cupido kon gespeeld worden door goede acties van iedereen. Ze kwamen op een voorsprong van 22-16. Door een onrustige pass lijn en de tegenstander die meer druk leverde, werd het spannend. Deze set ging verloren met 23-25.

Knop om en door. Op alle fronten was Cupido de tegenstander de baas. De blokkering van de thuisspelende ploeg stond zo goed dat Salvora er geen antwoord op had. Deze set werd met ruime cijfers gewonnen. Met 25-10 op naar set nummero 3!

De derde set kwamen de dames uit Hengevelde wederom op een voorsprong van 9-2 mede door de service van Maureen Grefte. Hierna kregen ze een serie tegen, waardoor Salvora weer helemaal in de wedstrijd kwam. Het ging gelijk op, maar in de big points viel het net de verkeerde kant op en verloor Cupido met 20-25.

1-2 achter
Met lef blijven spelen, variëren en vooral lekker ballen was de opdracht. Lange rally’s, goede acties in de verdediging en veel blokkeren, zorgde ervoor dat de aanvallers van Cupido even niet meer raak schoten. Er werd gevochten, toch kwamen ze achter met 6-12. Beetje bij beetje kwam Cupido terug in de wedstrijd. Met een achterstand van 19-24 wist Cupido vechtend met de juiste mindset en de constantheid van Janne Lettink in de serve, toch te winnen met 26-24. Dit was een groot applaus waard.

Cupido in een vijfde set tegen de koploper in de derde divisie. Vanaf het begin een voorsprong ontwikkelen, dat was wat ze nodig hadden. Helaas lukte dit niet. Door een botsing van Susan Beuving en de muur bracht coach Maik Femke Beuving binnen de lijnen. Ze pakte het super goed op en verdeelde de ballen uitstekend. Het ging gelijk op, maar door een paar slordigheden aan het net had de tegenstander vrij spel. Hierdoor kon Salvora de overhand nemen. Deze set ging nipt verloren met 13-15.

Ondanks het verlies speelden ze een mooie wedstrijd. Wel uit de beker, maar met opgeheven hoofd het veld uit. Publiek bedankt!

Vrijdagavond spelen ze wederom  thuis in Sporthal de Marke en wel om 19.00 tegen W.V.C Volley dames 1. Van harte welkom!