Gepubliceerd op 25 aug, 2019
Geplaatst in Senioren

10 jaar Kaffee und Kuchen bij de ‘Alte Hern’ volleybal

Al ruim tien jaar lang wordt om de twee jaar een volleybal weekend georganiseerd tussen een gezellige groep volleyballers uit Uckermark/Friedland in Oost-Duitsland en het oud heren 1 van Cupido Hengevelde.
Verbintenis tussen de groepen is de broer van een de Cupido heren, Erik ter Braak. (Broer van Wim en Richard ter Braak)
Hij heeft in Uckermark zijn agrarische bedrijf en woont er met zijn eveneens Nederlandse vrouw Jeanet en kinderen.
Locatie is de ene keer Twente en de keer erop in Oost-Duitsland.
Ditmaal lag de organisatie in handen van oud heren 1 van Cupido. 
Logeeradres voor de groep van 13 Duitse vrienden was hotel Hof van Twente (familie Pierik) vanwaar vrijdagmorgen ook het vertrek was voor een fietstocht langs diverse interessante bedrijven en plekken.De aftrap was bij bakkerij Nollen waar we begonnen met Kaffee und Kuchen en we aansluitend een mooie en interessante rondleiding kregen van Vincent door hun prachtige bedrijf.  Nogmaals dank hiervoor.
vennegoor 4
 
Vervolgens gingen we op pad door de mooie omgeving van de Hof van Twente met onderweg een heerlijke picknick lunch en diverse stops verzorgd door Ria Hofstee en Ans ter Braak. Dames bedankt voor jullie goede zorgen.
Halfweg was er nog een mooie rondleiding georganiseerd bij het recente, moderne en energie neutrale agrarische bedrijf van de gebroeders Stamsnijder.
Na afloop kregen we hier zeer gastvrij een verfrissend koud biertje aangeboden waarna we via de Noordmolen en kasteel Twickel onze eindsprint inzetten terug naar hotel Hof van Twente waar ons een heerlijk diner en wederom de nodige biertjes/ wijntjes te wachten stonden.
vennegoor 6
 
Zaterdags stond er een gezellig volleybaltoernooi op de planning met als begin een heerlijke lunch met broodjes van Nollen.Bij dit toernooi deden ook 11 dames van ons dames 1,2 en 3 mee, in mixteams met onze heren. Na een gezellige en sportieve middag kwam Team Deutschland uit de bus.

Uiteraard werd aan het eind nog een ouderwetse set gespeeld tussen oud heren 1 van Cupido en het Duitse team. Hier kwam Cupido overtuigend als winnaar uit de strijd.

 
Afsluitend werd de BBQ aangestoken met heerlijk vlees en salades verzorgd door slagerij Brummelhuis. Het was zoals altijd een zeer geslaagd, gezellig en gemoedelijk feestweekend.Dank aan allen die dit weekend tot een fantastisch weekend heeft gemaakt.
 
Oud heren 1 van Cupido
vennegoor 3