Gepubliceerd op 3 jan, 2018
Geplaatst in Jeugd

Geslaagde super coole volleybalmiddag

Net als afgelopen jaar in de kerstvakantie organiseerde volleybalvereniging Cupido een super coole volleybalmiddag voor de basisschooljeugd vanaf groep 3! Sporthal de Marke was vanmiddag rijkelijk gevuld met een kleine 30 jeugdige volleyballiefhebbers voor de tweede editie van de Coole Volleybalmiddag. (KLIKHIER VOOR HET FOTOALBUM)
De eerste oefeningen werden gezamenlijk gedaan in de vorm van het ” vuurwerkspel”, een tikspel met veel beleving! Daarna werden de kinderen in 6 teams verdeeld:

Zo moest er op één mat in zo min mogelijk duikbewegingen naar de overkant verplaatsen. Daarna werden de jeugdige fanatiekelingen op leeftijd in 3 groepen verdeeld waar de balvaardigheid, door een rollende bal in allerlei manieren in te halen en te bemachtigen, getest. Het tafeltennisspel, door met een skippybal via de grote matten over de kasten gooien, leverde fanatieke wedstrijdjes op.  Dit natuurlijk alles in competitie verband, en het ging er fanatiek aan toe en de pauze was dan ook zeker geen overbodige luxe. Hier werd dan ook genoten van de ranja en de krentenbollen, beschikbaar gesteld door bakkerij Nollen.


Na de welverdiende pauze werd de sprongkracht getest, hoe hoog kan men uit stand springen door de matten steeds hoger op te stapelen.  Vervolgens gingen de kleinsten verder met het leren van het echte volleybal, bovenhandse en onderhands techniek. Ook het opslaan en smashen werd geoefend en daarna nog een partij. Bij de ouderen werd het een partij met een doek ertussen, het zogenaamde “blind-volleybal”.


Al met al een geslaagde middag, alle vrijwilligers bedankt, en Nollen voor de krentenbollen.