Gepubliceerd op 3 okt, 2020
Geplaatst in Algemeen

Vechtlust dames 1 in slotfase beloont

Cupido heeft vanmiddag met 3-1 verloren bij Rivo uit Rijssen, getraind door Johan Strokap.
Dat de Rijssense delegatie in Cupido een geduchte tegenstander zag werd al snel duidelijk, er werd beroep gedaan op 2 meiden uit de hoofdmacht van Rivo, uitkomend in de topdivisie. Maar vanaf het 1e fluitsignaal stonden de groen gelen op scherp en ging het gelijk op. Het lukte Rivo om service druk te leggen op de passlijn van Hengevelde, waardoor Cupido aan het eind van de set geen antwoord meer had: 25-17.
Set 2 en 3 leken veel op elkaar, in het midden van deze set liep Rivo uit door wederom veel service druk. Dit konden de groen gelen nog aardig rechttrekken richting het einde van de sets door goede invalbeurten van jeugdspeelsters Julia Blokhorst (15) en Femke Beuving (13). 

Maar Cupido had moeite om de serve pass bij Susan Beuving te brengen, waardoor de oplossing te makkelijk ging. Rivo kon hierdoor gebruik maken van hun sterkste aanvallers, en de blokkering van Cupido had hier op alle posities geen antwoord op. Beide set werden met 25-20 verloren.
In de 4e set werd net zo hard gevochten voor elke bal als in de verloren eerste 3 sets, om in ieder geval een verdiend punt mee te nemen naar Hengevelde. En dat de vechtlust en fanatisme overeind bleef, heeft zich uitbetaald in het binnen halen van deze laatste set: 22-25.

Volgende week staat vooralsnog een wedstrijd tegen Lutheria D1 gepland in de Marke, helaas nog zonder publiek.