Gepubliceerd op 14 aug, 2020
Geplaatst in Algemeen

Nieuwsflits augustus 2020

NIEUWS AUGUSTUS 2020

Eerste training van het nieuwe seizoen

Komende maandag 17 augustus starten we alle trainingen voor de mini’s, jeugd, senioren en recreanten weer op. Wij volgen de Corona spelregels voor de sport volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM zoals bijgevoegd. Lees dit even door!

Leden die terug komen van vakanties vanuit risicogebieden, willen wij vragen om zich te laten testen of in ieder geval de eerste weken nog niet te komen.

Veiligheid voor al onze leden is het allerbelangrijkst!

Informatieboekje

Een terugblik op het vorig seizoen met veel leuke foto’s en alle informatie over het nieuwe seizoen staat in dit boekje; trainingstijden, teamindelingen, trainers, belangrijke data etc.

Het boekje wordt ook vandaag verstuurd per mail en in de teamapps/ouderapps.

Trainingspakken

Is je trainingsbroek of trainingsjack kapot? Lever deze dan in op 17 augustus in de kantine, met een briefje eraan geniet, wat er kapot is.

De pakken worden dan (indien mogelijk) z.s.m. gemaakt bij Ter Avest Sport.

Zo houden we alles netjes.

Beachtoernooi

 Op zondag 6 september vanaf 13.00 uur staat het beachtoernooi gepland, voor jeugd vanaf 14 jaar en voor senioren. Op het veld zijn drankjes en snacks aanwezig. De beachparty in het sportcafé komt vanwege Corona te vervallen, we vieren na het toernooi een klein feestje op het veld. We volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

Doe mee met je team/vrienden/buren en schrijf in via beach@cupido-hengevelde.nl

We missen bij de inschrijvingen tot nu toe nog wel veel leden!

Natuurlijk hebben we voor de organisatie ook weer hulp nodig op 4/5 september (opbouw en aankleding), 6 september (scheidsrechters, muntverkoop, catering, wedstrijdleiding) en

7 september (afbouw en opruimen). Geef even door als je kunt helpen, de beachcommissie zal alle teams ook nog zelf benaderen.

Spelregels voor sport in het kort, Corona richtlijnen

 • Binnen- en buitensport is toegestaan. Binnensport accommodaties mogen hun deuren openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines. Sporters die in de zaal het laatst gebruik maken van de volleybal middelen, dienen deze, voordat ze worden opgeruimd, te desinfecteren.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn open. Indien gewenst kan men hier gebruik van maken, met inachtneming van de 1 ½ meter regel.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld en op de tribune, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
 • Per 1 juli 2020 zijn ook wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
 • Toeschouwers moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.
 • De kantine van de Marke is open vanaf 19.30 uur tot 23.30 uur.
  Hier gelden de regels van de SSGH. In de Marke zijn op diverse locaties dispensers geplaatst. In de kantine geldt een registratieplicht middels een QR code.

Uiteraard gelden de algemeen geldende hygiëneregels van het RIVM:  

Onze trainers vragen voorafgaand aan de training of iedereen gezond is.

 • Houd 1,5 meter afstand ( met uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen.

Gebruik gezond verstand, veiligheid voor iedereen staat voorop!