Gepubliceerd op 4 jun, 2018
Geplaatst in Algemeen

A-jeugd en dames 1: Millingen aan de Rijn was TOP

De wegdamse volleybalvereniging Cupido vertrok afgelopen vrijdag richting het Gelderse Millingen aan de Rijn voor het inmiddels traditionele jaarlijkse buitentoernooi. Bepakt, bezakt en gemotiveerd reisden de dames en één heer vrijdag 1 juni af  naar het pittoreske Millingen aan de Rijn om daar deel te nemen aan het Buitentoernooi, welke op 2 en 3 juni  plaats vond. Met 17  man sterk en met 2 teams waren we tot op het bot gemotiveerd om prijzen in de wacht te slepen. Maar we hebben niet alleen onze volleybal-skills geshowd, ’s avonds in de feesttent werden ook onze dans-skills en public gepresenteerd.

Vrijdagochtend was de begeleiding al vroeg in de weer om de laatste dingen te regelen. Eerst een trip langs enkele Hengeveldse ondernemers, want een bus van Ter Doest, knakworst en soep van de COOP en het verse brood van Bakkerij Nollen mochten we natuurlijk niet vergeten. De bus werd ingeladen, de aanhanger opgepakt en daar gingMartijn Vennegoor met Mirthe, Susan en Tessa gingen rond 16.00 uur

richting het Gelderse Millingen aan de Rijn, Zonder enige tegenslag kwamen we aan en mochten we meteen in de weer om onze partytent op te zetten. Een gehuurde slaaptent was al reeds opgezet door Taco’s Tentenverhuur, mooi doan keals! Rest van de bagage uitpakken, luchtbedden opblazen en toen de lokale keuken te proberen en hebben we onuitspreekbare pizza’s besteld bij eetcafé ‘de Oude Haven’. Tegen 8 uur ’s avonds voegde de avondploeg zich bij ons en moesten we voorbereidingen treffen voor een avondje stappen in de feesttent, welke op het terrein stond. De bussen haarlak, spiegels en oogpotloden vlogen ons om de oren, maar het resultaat mocht er zijn! Met  gadgets, super coole zonnebrillen (geen planga’s) op ging het richting de feesttent, waar de dames en heer in het middelpunt van de belangstelling stonden. Maar helaas er kwam een eind aan deze avond……..


Want de volgende dag was het al vroeg dag!

In de vroege ochtend  verzamelden de dames zich, het ontbijt werd gegeten, de groen-gele shirts werden aangetrokken; het was tijd om onze volleybalskills te showen. Eén team deed mee bij de A-jeugd en een team bij de dames. Om onze spelers nog die extra energyboost te geven heeft de crew ‘s  middags de lunch voorbereid. Een eeuwenoud, traditioneel en geheim recept wat garant staat voor succesvolle prestaties in het volleybalveld. De soupe au tomate en le sausage de knak werden uitgedeeld en de energy- en motivatieboost was duidelijk zichtbaar. Kill-modus on! 

En er was succes  voor de Cupido Dames, eerste plek. Ook de dames van Cupido Jeugd hadden ook alles gewonnen. Wat een topprestatie, beide teams de eerst plek!

Na de wedstrijden was het tijd om het zweet en gras/zand weg te douchen en ons te prepareren voor weer een avondje feesttent. Na al die inspanningen overdag bleken we nog genoeg energie over te hebben om de hele dansvloer te domineren. 

Zondag, de laatste dag, de dames gingen in een competitie 3 tegen 3 spelen, maar de 2 zware feestavonden had er ingehakt en de prestaties bleven ondermaats. Ook de meiden van de A-jeugd hadden duidelijk meer moeite de concentratie vast te houden dan de zaterdag. Over de uitslagen zwijgen we dan ook maar . De zooi werd opgeruimd en het weekend werd afgesloten met een culinair uitstapje naar restaurant ‘de Grote Gele M’. Al met al een TOP weekend!