De organisatie (Inge Workel, Lotte Rotink, Marieke Beuving, Suzan Beuving, Esmeralda Ouder Meijers en Mirthe Escher) kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd 50-jarig jubileumfeest van volleybalvereniging Cupido. “Wij kijken terug op een geslaagd feest voor jong en oud!”Aldus Mirthe Escher.

KLIK HIER voor een fotoalbum. (Het grootste album ooit op Wegdamnieuws dankzij Mirthe Escher en Marieke Beuving!)

Nou? Hoe kijkt de voorzitter terug op het jubileum feest?

Veronique Beuving: “Een fantastisch geslaagd feest met leden en oud leden, een geweldige organisatie en een fijne samenwerking met SSGH, Hengeveldse verenigingen en bedrijven!”

De avond begon op tijd, rond de klok van 19.30 was de tent al vol met leden en oud leden. Daarvoor kon iedereen een kijkje nemen in de geschiedenis van de volleybalclub in een soort van hall of fame, zie fotoalbum. Het contributie schriftje kon op veel aandacht rekenen met vele illustere namen uit begin jaren 80. Na de speech van de voorzitter (zie onder) nam Arjan Assink het stokje over met zijn pub quiz met 30 teams, alles door elkaar.

Het feest ging door tot de kleine uurtjes weer groter werden….

De organisatie van links naar rechts: Esmeralda Ouder Meijers, Inge Workel, Suzan Beuving, Mirthe Escher, Lotte Rotink, Marieke Beuving,

De toespraak van de voorzitter

Beste mensen,

Allereerst wil ik jullie allemaal, namens het hele bestuur van Cupido natuurlijk van harte welkom heten op het 50-jarig jubileumfeest van Volleybalvereniging Cupido.

In het bijzonder wil ik welkom heten de mensen van het eerste uur en de mensen die in functies binnen het bestuur en in commissies altijd veel energie in de club hebben gestoken. Ik ga niet beginnen aan het noemen van namen, omdat er dan altijd (onbedoeld) mensen vergeten worden.

Wat hebben we een mooie club en wat hebben we het hier weer super voor elkaar, in deze prachtig ingerichte tent met oog voor detail.

Voorzitter Veronique Beuving

In de afgelopen weken en dagen heb ik een aantal archiefdozen van Cupido overhoop gehaald en het antwoord gekregen op een aantal vragen, die mij al een tijdje bezig hielden.

Hoe kan eigenlijk dat onze volleybalvereniging al 50 jaar bestaat terwijl sporthal de Marke eind dit jaar pas de 50 aantikt? Een vraag die ik ook kreeg van Mark Tuinte, voorzitter van de SSGH, de Stichting Sport gemeenschap Hengevelde.

Hoe kan het dat Cupido 20-jarig bestaan vierde in 1989, dat is nu geen 30 maar 34 jaar geleden?

Voor het antwoord op deze vragen gaan we heel even terug in de tijd. De officiële oprichting van Cupido was volgens onze statuten al in 1973, maar de geboorte van Cupido, opgericht bij Café Assink was al in 1969.

De Katholieke Plattelands Jongeren organiseerde destijds een zaalvolleybaltoernooi, waaraan ook Hengeveldse dames en heren meededen. Het damesteam bestaande uit Marja, Wies en Cecil Wassenberg, José Wissink, Ans Schreijer en Maria ter Huurne veroverde de eerste plek

Deze overwinning werd met de nodige glazen bier gevierd bij Café Assink en diezelfde avond ontstond de Club Uit Puin in Dronkenschap Opgericht ofwel Cupido, met aanmeldingen op bierviltjes.

Later werd ook wel gezegd Club uit Puin in de Opbouw of Kluppido in plaats van Cupido.

Na een paar mooie jaren, waarin trainingen plaatsvonden in Goor en in Delden omdat sporthal de Marke nog niet bestond, trokken meerdere leden van Cupido weg uit Hengevelde vanwege studies elders in het land en helaas liep Cupido langzaam leeg. In 1973 werd de club echter nieuw leven ingeblazen en in 1978 zijn de statuten opgemaakt bij de notaris. Volgens deze statuten bestond Cupido sinds 1 oktober 1973. Bij de notaris waren aanwezig voorzitter Gerard Monnik, secretaresse Cecilia Groothuis (Cecilia Hofmeijer), penningmeester Annet ten Heggeler (Annet Smit), bestuurslid Ans Velthuis (Ans Nijland) en bestuurslid Harrie Waanders.

Geweldig dat 4 van deze genoemden ook vanavond aanwezig zijn. Dat is een zeker een applausje waard.

Veel genoemd in alle geschreven stukken over Cupido is gemoedelijkheid, lekker trainen maar daarna dikke pret, feestavonden, straat en bedrijventoernooien, kampen in Middelbeers en later Millingen, geel met groene soms te dikke shirts en volgens een aantal oud leden de slogan

Arjan Assink

Gemengd trainen, Gemengd douchen en Gemengd Zoep’n.

Gemengd Douchen kan anno 2023 niet meer, wel zijn we nog steeds een actieve club gericht op prestatie maar ook gericht op gezelligheid tijdens de derde helft in de kantine en is het niet alleen het eerste damesteam dat belangrijk is. We moeten het samen doen met alle heren- dames- jeugd- en recreantenteams. Nog steeds doen we wat we ook in die eerste jaren deden; toernooien organiseren, acties houden om de club financieel gezond te houden en om dit soort feestjes te kunnen geven. We gaan nog steeds op kamp met de jeugd en met de senioren naar Millingen en nog steeds is Gemengd Zoep’n in de kantine op de maandagavond en op de wedstrijdavonden ook een belangrijk onderdeel van Cupido.

De komende jaren zal er als alles meezit een geweldige nieuwe sporthal ofwel Multifunctionele Accommodatie verrijzen op de onlangs bekend geworden locatie langs de Needsestraat. Verder hebben we de uitdaging om het aantal leden op peil te houden in de nasleep van de periode van Corona, waarin de individuele buitensport veel terrein gewonnen heeft ten opzichte van de zaal- en teamsporten.

Ikzelf ben er echter van overtuigd dat teamsport heel belangrijk is voor kinderen maar ook voor volwassenen en ik ga er dan ook vanuit dat Cupido over 10 jaar haar 60-jarig jubileum viert in de nieuwe MFA.

Voor nu wil ik nog even de organisatie van dit feest naar voren vragen. Inge Workel, Esmeralda Oude Meijers, Lotte Rotink, Myrthe Escher, Susan Beuving en Marieke Beuving.

Deze dames hebben echt veel tijd en energie gestoken in deze dag en in de opbouw van dit geheel.

Wij zijn daar als bestuur super trots op. Voor hen en voor de vrijwilligers achter de bar en bij de munten graag even een heel groot applaus.

DE JEUGD!

Het programma voor de jeugd was ook super leuk! Donna Koebrugge is de alleskunner van Cupido!

KLIK HIER VOOR DIE FOTO’S