Gepubliceerd op 20 mrt, 2020
Geplaatst in Algemeen

Competitie per direct gestopt

Afgelopen woensdag maakte de Nevobo bekend dat er in de competities waarin de teams van Cupido uitkomen niet meer gespeeld gaat worden dit seizoen. Dit is voor elk team jammer, maar zeker voor de teams die op titelkoers lagen zoals dames 1 en heren 1. Dus einde competitie voor ons allen, de pijlen richten op het volgend seizoen dan maar. Hoe de competitie indeling er voor volgend seizoen uit komt te zien doet de Nevobo geen uitspraak over, wel wordt er  gevraagt aan de leden wel om mee te denken om tot een zo eerlijk mogelijke indeling te komen.   
Hieronder het bericht dat de Nevobo op de website publiceerde
De Nevobo maakt vandaag bekend dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen. De volleybalbond vraagt haar leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld, dat, mits de omstandigheden het toelaten, eind april / begin mei kan worden gespeeld

Afgelopen zondag maakte de overheid bekend dat er in ieder geval t/m 6 april niet gesport kan worden. In de toespraak die Mark Rutte maandag aan alle Nederlanders richtte, vertelde de premier dat de maatregelen m.b.t. het coronavirus Nederland mogelijk langer in haar greep gaan houden. Dit is direct van invloed op ons maatschappelijk functioneren, en, als (bescheiden) onderdeel daarvan, op onze competities.

Denk mee over de competitie-indeling voor het seizoen 2020-2021!

Door het per direct stopzetten van de competities, worden er in het huidige seizoen geen teams kampioen. Er is momenteel nog geen besluit genomen over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021. De Nevobo vraagt haar leden om mee te denken om tot een zo eerlijk mogelijke indeling te komen. Opties zijn bijvoorbeeld:

  • Er zijn dit seizoen geen kampioenen en degradanten, ieder team komt in 2020-2021 in dezelfde competitie uit.
  • We hanteren de resultaten van een enkele competitie (volledige eerste seizoenshelft) om tot een eindstand te komen die de indeling voor volgend seizoen zal bepalen.
  • We hanteren de huidige stand in de competities.

Daarnaast zijn er misschien nog andere opties die hier niet genoemd worden. Je kunt meedenken door je reactie te geven onder dit bericht op Twitter of Facebook. Alle input wordt verzameld, en volgende week wordt er een beslissing gemaakt over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021.